Răspunsuri rapide

Ce este tehnologia RFID?

Tehnologia identificării prin radiofrecvenţă (RFID) presupune stocarea informaţiilor nu prin codurile de bare, ci prin intermediul unor cipuri electronice integrate în etichete (tag-uri) RFID. Aceste informaţii pot fi citite de la distanţă de câţiva metri prin unde radio. Utilizarea tag-urilor RFID reduce considerabil timpul şi costurile citirii informaţiilor.

Încă de la apariţia tehnologiei de identificare prin radio-frecvenţă (RFID), în jurul ei s-a făcut multă vâlvă. Prezentată acum mai bine de 30 de ani drept tehnologia care va revoluţiona eficienţa liniilor de producţie şi a lanţurilor de distribuţie, RFID a contribuit într-adevăr, în proporţii diferite, la succesul marilor companii şi grupuri de retail din lume.

În prezent, etichetarea cu tag-uri RFID a fiecărui produs în parte este încă un deziderat, din cauza costurilor implicate. În schimb, se utilizează pe scară tot mai largă etichetarea RFID a cutiilor colective şi a paleţilor, cu beneficii care justifică de departe investiţia în echipamente, training şi implementare.

Tehnologia RFID devine tot mai mult parte integrantă a lanţurilor de distribuţie şi retail, marile companii din retail au implementat şi utilizează de multă vreme soluţii RFID.

Întrebările: