Logicode - Despre Noi

Încă de la înfiinţare, Logicode s-a poziţionat pe piaţă ca prima companie românească specializată în tehnologia codurilor de bare. Această abordare a fost benefică, Logicode cunoscând o dezvoltare constantă, de la an la an, odată cu răspândirea utilizării codurilor de bare pe scară tot mai largă.
În prezent, ne poziţionăm ca furnizor şi integrator de soluţii de etichetare şi culegere automată a datelor. Odată cu dezvoltarea pieţei şi cu evoluţia noastră ca şi companie a apărut necesitatea de a ne consolida poziţia de specialist pe mai multe paliere: tehnologia codurilor de bare, tehnologia RIFD, tehnologia informaţiei şi de comunicaţii. Am reuşit acest lucru prin parteneriatele încheiate şi certificările obţinute, completate cu certificarea în domeniul calităţii ISO 9001:2000, care reflectă orientarea Logicode către client şi către excelenţă.


Scurt istoric


În martie 1993 se înfiinţează compania AQ S.A., prima firmă din România specializată în tehnologia codurilor de bare.


În martie 1994, Logicode S.A. devine distribuitorul pentru România al companiei americane Intermec, lider mondial în soluţii de culegere automată a datelor, utilizând codurile de bare şi singurul producător şi furnizor al întregii game de produse necesare acestora.


În ianuarie 2000, Logicode S.A. devine distribuitorul pentru România al companiei americane Markem, lider mondial în sisteme de etichetare şi marcare industrială pentru fluxuri de producţie. Soluţiile, bazate pe tehnologiile de marcare InkJet, transfer termic, laser şi Print & Apply au aplicabilitate în industria alimentară, industria chimică şi cosmetică, industria farmaceutică, industria electronică, etc.


În februarie 2001, Logicode S.A. devine distribuitorul pentru România al companiilor americane Datamax şi Avery Dennison, lideri mondiali în echipamente de tipărire de etichete bazate pe tehnologiile de imprimare direct termice şi cu transfer termic.


În 2003, Logicode S.A. devine distribuitorul pentru România al companiei japoneze Casio, companie recunoscută la nivel global şi care s-a impus printr-o calitate foarte bună a produselor la preţuri accesibile.


În octombrie 2003, Logicode S.A. devine distribuitorul companiei taiwaneze Syntech Information (CipherLAB), o companie puternică şi experimentată în producerea de echipamente de culegere automată a datelor.


În aprilie 2006, în urma unui proces de rebranding, AQ S.A. devine LOGICODE S.A.


În iulie 2006, compania dobândeşte statutul de Microsoft Certified Partner.


În iunie 2007, în parteneriat cu GS1 România – organismul de standardizare în domeniul codurilor de bare, Logicode a realizat seria de conferinţe cu titlul “UE – între a fi şi a nu fi. De la obligativitatea standardelor la competitivitatea afacerii” - pe tema trasabilităţii produselor destinate consumului. Conferinţele s-au derulat în 4 dintre cele mai mari oraşe din ţară: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara.


În urma implementării sistemului de management al calităţii ISO 9001, LOGICODE obţine Certificatul ISO 9001:2000, ca recunoaştere a preocupării constante pentru îmbunătăţirea proceselor interne.


În martie 2009, Logicode lansează în premieră magazinul online eLogicode, pentru echipamente de culegere automată a datelor (ADC) – scanere, imprimante de coduri de bare şi terminale mobile.


Din ianuarie 2010, ca urmare a evoluţiilor de pe piaţa soluţiilor de marcare - atât la nivel naţional, cât şi la nivel global - Logicode a luat decizia strategică de a deveni distribuitor al echipamentelor Videojet în România. Videojet este cel mai mare furnizor la nivel mondial de soluţii de marcare.


În februarie 2010, Logicode lansează primul magazinul online de riboane termice pentru imprimantele de etichete cu coduri de bare www.ribon.ro.